Zyrtarja e lartë e BE- së i “tërheq veshin” autoriteteve shqiptare-Mos vini në dyshim integritetin e zyrtarëve të BE-së

Maja Koçijançiç Zëdhënësja e BE  u ka bërë thirrje, përfaqësuesve të autoriteteve shqiptare  si dhe  partive politike që  të mos  dyshojnë integritetin e bashkësisë diplomatike të Bashkimit Evropian në Tiranë.

Në një reagim, Koçijançiç shprehet  se BE është në mbështetje të  plotë të  punës së  shkëlqyer, që Ambasadori i BE-së dhe Delegacioni i BE-së po bëjnë për ta sjellë  Shqipërinë  më afër BE-së.

Deklarata e Maja Koçijançiç

Deklaratat e përfaqësuesve të autoriteteve shqiptare dhe partive politike që vënë në dyshim integritetin e bashkësisë diplomatike të Bashkimit Evropian në Tiranë për qendrime të shprehura në cilësinë e tyre institucionale janë krejtësisht të papranueshme. Deklaratat dhe veprimet e përfaqësuesve të Bashkimit Evropian përfaqësojnë qëndrimet dhe pikëpamjet e BE-së.

Ne përsërisim mbështetjen tonë të plotë për punën e shkëlqyer që Ambasadori i BE-së dhe Delegacioni i BE-së po bëjnë për ta sjellë vendin më pranë Bashkimit Evropian.

Bashkimi Evropian, të gjithë përfaqësuesit e tij dhe vendet anëtare po punojnë për t’i mbështetur në mënyrë efektive përpjekjet e Shqipërisë për t’i çuar përpara reformat thelbësore në dobi të qytetarëve shqiptarë.

  • Ne besojmë se respekti dhe bashkëpunimi është i garantuar nga të gjithë aktorët në vend, me qëllim promovimin e partneritetit tonë me Shqipërinë./ apel.media