Zbulohet minerali i rrallë/ Nuk është parë kurrë më parë në tokë

Shkencëtarët kanë gjetur një mineral, në formën e një diamanti që nuk është parë kurrë më parë nga sytë e njerëzve. Minerali është në formën e një diamanti që nuk është parë kurrë më parë në sytë e nj...

Shkencëtarët kanë gjetur një mineral, në formën e një diamanti që nuk është parë kurrë më parë nga sytë e njerëzve. Minerali është në formën e një diamanti që nuk është parë kurrë më parë në sytë e njerëzve. Mendohet të jetë minerali i katërt më i pasur në botë. Minerali, është emërtuar calcium silicate perovskite dhe është gjetur në minierat e Cullinan në Afrikën e Jugut. Kjo minierë ka dhënë disa nga diamantët më të shtrenjtë në botë, përfshirë dy nga diamantët më të mëdhenj në British Crown Jewels./old.apel.media