WhatsApp prezanton funksionin e shumëpritur të modifikimit të mesazheve

Për përdoruesit e telefonave inteligjentë me gishta të prishur, ose këdo që dërgoi një gabim të turpshëm drejtshkrimor ose korrigjim automatik, ndihma është më në fund.

WhatsApp, një nga aplikacionet më të njohura të mesazheve në botë, ka prezantuar një veçori të dëshiruar prej kohësh: aftësinë për të redaktuar mesazhet pas dërgimit të tyre.

“Për momentet kur bëni një gabim ose thjesht ndryshoni mendje, tani mund të modifikoni mesazhet tuaja të dërguara në WhatsApp”, tha aplikacioni në një postim në blog të së hënës.

Ashtu siç bëri Twitter me funksionin e tij vetëm për abonimin Blu , tekstet e redaktuara do të kenë një njoftim që thotë se mesazhi është redaktuar. Megjithatë, ndryshe nga Twitter, nuk do të ketë asnjë mënyrë për të parë versionet e mëparshme të një mesazhi të redaktuar.

Funksioni do të jetë i vlefshëm vetëm për 15 minuta pas dërgimit të një mesazhi, ndryshe nga Twitter, i cili u lejon abonentëve të tij Blue një gjysmë ore për të modifikuar tweet-et Pas kësaj, nuk do të ketë asnjë mënyrë për të redaktuar mesazhin, por gjithsesi mund të fshihet, me një njoftim “Ky mesazh është fshirë” në vend të tij.

“Kjo veçori ka filluar të shpërndahet për përdoruesit në mbarë botën dhe do të jetë e disponueshme për të gjithë në javët e ardhshme”, shtoi postimi në blog.

Deri në momentin e shkrimit, funksioni nuk shfaqet ende i disponueshëm në Türkiye, të paktën për disa telefona inteligjentë.