WhatsApp mund të prezantojë abonime me pagesë

Mark Zuckerberg duket se ka filluar të kuptojë se metaversi, të paktën siç është aktualisht, është një gropë pa fund.

Sipas informacioneve të publikuara nga agjencia e lajmeve Reuters, Meta mund të shqyrtojë mënyra të tjera për të fituar para nga aplikacionet e saj, duke filluar me një nga më të përdorurat në mbarë botën nga ata që duan të komunikojnë me miqtë dhe familjen: WhatsApp.

Aplikacioni i mesazheve Meta tashmë ka arritur të vendoset si një nga më të përdorurit kur zhbllokojmë pajisjen tonë celulare.

Tani, duke gjykuar nga deklaratat e Mark Zuckerberg, duket se kompania po mendon të shtojë veçori të disponueshme vetëm për ata që shkojnë në arkë.

“Ne flasim shumë për mundësitë afatgjata si metaverse, por realiteti është se mesazhet e biznesit ka të ngjarë të jenë shtylla tjetër e madhe e kompanisë sonë ndërsa ne punojmë për të fituar para nga WhatsApp dhe Messenger”, tha CEO i kompanisë.

Marku duket se është i vendosur të na çojë për dore në universin virtual që po ndërton, por ai e ka kuptuar se për ta bërë këtë do t’i duhet të shpenzojë shumë para për konceptimin e tij, gjë që do të kërkojë një burim të fuqishëm dhe të vazhdueshëm të ardhurash. .

Agjencia e lajmeve siguron që 20% e buxhetit të Metës do të shkojë për Reality Labs, divizioni i kompanisë përgjegjëse për ndërtimin e gjeneratës së ardhshme të pajisjeve të realitetit miks dhe metaverses së famshme.

Kompania e Amerikës së Veriut, për shkak të kësaj nevoje ekonomike, tashmë ka filluar të kryejë teste për bizneset përmes aplikacioneve të saj të mesazheve dhe Brazili ka qenë vendi i parë që ka testuar këtë sistem të ardhurash.

Përmes WhatsApp, përdoruesit brazilianë të aplikacionit do të jenë në gjendje të gjejnë një drejtori biznesesh të disponueshme për të kryer transaksione dhe një mjet pagese në të ardhmen.

“Qëllimi përfundimtar këtu është të arrish atë që mund të gjesh, të dërgosh një mesazh dhe të bësh pagesa, të gjitha në seksionin e bisedave të WhatsApp.”