WellVille ndihmon mësuesit se si të largojnë stresin

Në një faqe interneti Joie Tyrrell , ka postuar disa metoda se si mësuesit mund të largojnë stresin dhe të jenë në gjendje të relaksuar , për të vazhduar punën.

Ajo e ka marrë këtë program nga një shkollë e mesme, ku zyrtarët kanë dhoma të posaçme për të pushuar.

Postimi i plotë:

Një zyrtar i rrethit të shkollës Three Village dha dy turne në 17 shtator në një dhomë Wellness në Shkollën e Mesme Ward Melville të quajtur WellVille, ku stafi mund të pushojë dhe rimbush, drekë dhe të mësojë ose të marrë këshillim falas.

Zyrtarët e rrethit janë duke kërkuar një dhomë Wellness të krijuar rishtas në Shkollën e Mesme Ward Melville si një mësim në qetësi, ku rrethina ndihmojnë mësuesit dhe stafin që të mos stresojnë gjatë një dite të stërholluar pune.

Klasa “WellVille”, pjesë e programit të Wellness në rrethin e shkollës Three Village, është shndërruar në një “përvojë”, me ndriçim të butë, muzikë relaksuese dhe karrige rri kot, thanë zyrtarët e shkollës. Dhoma, që besohet të ishte unike mes shkollave Long Island, u hap këtë muaj.

“Unë kam besuar gjithmonë se nëse keni mësues të lumtur, të shëndetshëm, që zvogëlohen për fëmijë të lumtur dhe  bëri programin dhe hartoi hapësirën.

WellVille nuk është i hapur për studentët, por është i disponueshëm për të gjitha nivelet e stafit, nga mësuesit deri te siguria te punonjësit klerikë. Janë planifikuar disa seminare për drekë dhe mësim, për tema të tilla si ushqimi, dhe një ekspert për meditim është planifikuar të vizitojë më vonë gjatë këtij viti.

Hapësira në shkollën East Setauket është e vendosur në një korridor të sandwiched midis dollapëve të kuq dhe klasave tradicionale. Motoja është “Jeto mirë. Puno mirë”, dhe dhoma përmban detaje të tilla si mesazhe frymëzuese, një shpërndarës vajra esencial, masazhues këmbësh, llamba kripe dhe një tipar uji qetësues.

Ka hapësira, libra me figura dhe një zonë meditimi në hapësirën që Rakowsky e përshkruan si “Barnatore të qeramikës takon banjë”.

Rrethi nuk do të sigurojë koston e programit, duke thënë se iniciativa u financua duke përdorur një larmi burimesh të ardhurash, duke përfshirë por jo të kufizuara në grante. Shtë një program pilot për vitin shkollor 2019-20, dhe rrethi do të vlerësojë nevojën dhe aftësinë për ta zgjeruar atë në ndërtesa të tjera në të ardhmen, thanë zyrtarët e shkollës.

Modeli, tha Rakowsky, ishte i bazuar në qendra Wellness të njohura në kulturën e korporatave. Qëllimi i saj është që të ketë një në të nëntë shkollat ​​e rrethit, por tani për tani anëtarët e stafit nga i gjithë sistemi janë të ftuar të përdorin shërbimet. Isshtë e hapur çdo ditë nga 8 e mëngjesit në 3 pasdite, dhe Rakowsky, një punonjës social i certifikuar dhe i licencuar, ofron këshilla falas për këdo që e dëshiron atë.

“Të gjithë po kalojnë diçka, dhe nëse ne mund t’i ndihmojmë t’i mbështesim ata këtu, kjo është shumë e mirë,” tha Rakowsky, i cili ka punuar si punonjës social në rreth për më shumë se 30 vjet.

Audra Cerruto, dekane e asociuar dhe drejtore e programeve pasuniversitare në Divizionin e Edukimit në Kolegjin Molloy, tha se arsimtarët përballen me të gjitha llojet e stresit. Ajo kurrë nuk ka dëgjuar për një rreth tjetër që krijon një hapësirë ​​të tillë si WellVille dhe tha se koncepti është “fantastik”. Molloy, tha ajo, ofron një seri për mësuesit në trajnim që adresojnë mendjen dhe burimet e shëndetit.

“Isshtë një trajtim për të gjetur një mundësi për të de-stresi për momentin, por me të vërtetë thelbi është ofrimi i strategjive, trajnimeve të vazhdueshme, edukimit në vazhdim për shumë stresorë të ndryshëm që kemi si mësues”, tha ajo.

Katie DeBella, një asistente mësimore zëvendësuese, kohët e fundit mori pjesë në një seminar drekë për ushqimin në dhomën e Wellness.

“Bërja e tokës është kaq e rëndësishme gjatë ditës dhe ne jemi një lloj humbjeje në shoqërinë e sotme, kështu që është vërtet interesante të kesh një vend që e rikthen atë”, tha ajo.

Stafi Alyssa Ward, i cili punon në zyrën e frekuentimit, u zhyt në karrigen e masazhit të tepërt ndërsa ishte në pushim.

“Sinqerisht, ka qenë vërtet e dobishme për mua për streset që vijnë me punë dhe jashtë punës,” tha Ward. “Dhe kështu çdo gjë që mund të sjellim për të punuar me ne mbi ato që kemi këtu kur hyjmë – është thjesht një hapësirë ​​e mirë për të shkuar dhe për t’u çlodhur./apel.media