Von der Leyen para samitit: Vendi i rajonit është familja europiane, ndajmë të njëjtat vlera me ballkanasit

Në pritje të nisjes së samitit BE-Ballkani Perëndimor në Slloveni, Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, dha një mesazh të qartë mbështetjeje për procesin e integrimit europian të rajonit.

“Ne duam të dërgojmë një mesazh të vetëm dhe të qartë që Ballkani Perëndimor i takon Bashkimit Evropian, ne i duam ata në BE dhe familjen tonë evropiane. Ne ndajmë të njëjtën histori dhe të njëjtat vlera. Ne duam t’ju tregojmë se sa shumë kujdesemi për ta dhe se ne jemi partneri favorit për ta”, tha Von der Leyen.