Vendet më të rrezikshme për të udhëtuar në 2020, ku renditet Shqipëria?

Një raport i publikuar nga Specialistët ndërkombëtarë të mjekësisë dhe sigurisë SOS Ndërkombëtar ka bërë publike hartën me vendet më të rrezikshme për të udhëtuar në 2020. Hulumtimi i ndan destinacion...
Vendet më të rrezikshme për të udhëtuar në 2020, ku renditet Shqipëria?
Foto: Vendet më të rrezikshme për të udhëtuar në 2020, ku renditet Shqipëria?

Një raport i publikuar nga Specialistët ndërkombëtarë të mjekësisë dhe sigurisë SOS Ndërkombëtar ka bërë publike hartën me vendet më të rrezikshme për të udhëtuar në 2020.

Hulumtimi i ndan destinacionet në pesë kategori të ndryshme – rrezik i parëndësishëm, i ulët, i mesëm, i lartë dhe ekstrem.

Sipas të dhënave, Shqipëria hyn në vendet me rrezik të mesëm për të udhëtuar, e ngjyrosur me ngjyrën e verdhë, sikurse i gjithë Ballkani.

Vendet më të sigurta në tokë u shpallën vende të cilat mbanin këtë pozicion prej vitesh, si: Finlandë, Norvegji dhe Islandë, ndërsa nivelet më të larta të rrezikut janë të pranishme në Libi, Somali, Afganistan dhe Venezuela.

Sipas SOS International, këto vlerësime bazohen në “kërcënimin aktual që u shfaqet udhëtarëve nga dhuna politike (përfshirë terrorizmin, kryengritjen, trazirat dhe luftën e motivuar politikisht), trazirat sociale (përfshirë dhunën sektare, komunale dhe etnike), si dhe dhunën dhe krimin.

Faktorë të tjerë përfshijnë infrastrukturën e transportit, marrëdhëniet industriale, efektivitetin e shërbimeve të shërbimit të urgjencës dhe urgjencës dhe ndjeshmërinë ndaj fatkeqësive natyrore./old.apel.media