Vdekja e turistes angleze në Sarandë, gjykata liron përgjegjësin e ekspeditës

Saimir Kushova, 45 vjeçari përgjegjës i ekspeditës ku humbi jetën 29 vjecarja angleze, pas zhytjes në Gjirin e Sarandes, është lënë i lirë nga Gjykata e Sarandes.

Prokurorja Alba Dhima ka kërkuar fillimisht masën e sigurisë “Arrest ne burg” me afat 30 ditë por pas kërkesës së avokatit për garanci pasurore është tërhequr duke pranuar masën “garanci pasurore 1.5 milione leke te reja”.

E njëjta mase është lënë në fuqi edhe nga Gjyqtari Fatmir Ndreu, duke lënë të lirë në sallë teë gjyqit Kushoven, i dyshuar për dy vepra “shkelje e rregullave te mbrojtjes ne pune” dhe “punësim i paligjsheëm”.