Ushqimi në shoqëri është i mirë dhe redukton stresin

Ushqimi në shoqëri është i mirë për shëndetin tuaj, ul stresin dhe forcon lidhjet familjare, sipas dy studimeve të fundit të promovuar nga Barilla Group.
Ushqimi në shoqëri është i mirë dhe redukton stresin

Ushqimi në shoqëri është i mirë për shëndetin tuaj, ul stresin dhe forcon lidhjet familjare, sipas dy studimeve të fundit të promovuar nga Barilla Group.

 
Një nga studimet, i kryer nga Universiteti i Minesotës dhe i botuar në revistën ”Family, System and Health”, theksoi veçanërisht se ata që hanë më shpesh në shoqëri thonë se janë më pak të stresuar. 
Për më tepër, u gjetën korrelacione të rëndësishme pozitive midis shpeshtësisë së vakteve të përbashkëta dhe forcimit të lidhjeve sociale.

Studimi i dytë u krye nga nutricionistja e universitetit të Barit Elisabetta Bernardi dhe profesori i asociuar i ”Human Nutrition” i Universitetit të Padovës Francesco Visioli dhe u botua në revistën ‘Nutrition Research’, sipas niveleve të presionit të gjakut, ritmit të zemrës dhe niveleve të kortizolit, nxjerr në pah një marrëdhënie të drejtpërdrejtë midis lumturisë, shëndetit dhe jetëgjatësisë.