Universitetet shqiptare, zero shpenzime për kërkime shkencore dhe miliona lekë të shpenzuara për sigurinë

Shtatë universitete në Tiranë kanë shpenzuar shumë pak për libra dhe kërkim shkencor, ndërsa shumica e pagesave shkojnë për shpërblime, udhëtime, makina etj.

Në 7 universitete janë shpenzuar së bashku 33 mijë euro për libra dhe publike, ndërsa shifra për rikonstruksione dhe mirëmbajtje godine është mbi 1 milion euro.

Shifra më e lartë është për sigurinë e godinave, rreth 2 milion euro.

Shumica prej universiteteve kanë zero shpenzime për libra dhe publike, ndërsa vetëm Universiteti “Fan Noli” i Korçës duke se ka investuar në këtë drejtim./apel.media