Turqia raporton ditën më të lartë të rasteve të reja COVID-19

Turqia të Shtunën raportoi numrin e saj më të lartë ditor të pacientëve të rinj me koronavirus që kur filloi shpërthimi.

Të dhënat nga Ministria e Shëndetësisë treguan se 5,532 njerëz ishin diagnostikuar me simptoma COVID-19 në 24 orët e mëparshme.

Që nga korriku, Ankaraja ka raportuar vetëm raste simptomatike të koronavirusit, një lëvizje që kritikët thonë se fsheh shkallën e vërtetë të shpërthimit.

Numri ditor i vdekjeve nga koronavirusi ishte 135, duke e çuar totalin kumulativ në 12,219.

Për të luftuar një rritje të rasteve, Turqia këtë javë futi ndalimin e pjesshëm të fundjavës dhe kufizoi orët e hapjes së restoranteve, kafeneve dhe qendrave tregtare.