Turqia dhe Rusia arrijnë marrëveshje për zgjidhjen e mosmarrëveshjes së centralit bërthamor, raportojnë mediat

Russia's President Vladimir Putin, right, and Turkish President Recep Tayyip Erdogan shake hands after a joint news conference followed six-hour talks in the Kremlin, in Moscow, Russia, Thursday, March 5, 2020. (Presidential Press Service via AP, Pool)

Presidenti Tajip Erdogan tha se Turqia dhe Rusia kishin arritur një marrëveshje për zgjidhjen e një mosmarrëveshjeje mbi një termocentral bërthamor që po ndërtohet në Akkuyu në Turqinë jugore, duke rivendosur një kontraktor turk, tha transmetuesi NTV dhe media të tjera të shtunën. “Një marrëveshje është arritur në lidhje me Akkuyu,” u citua t’u ketë thënë Erdogan gazetarëve pas një vizite në Uzbekistan. Dy burime i kishin thënë Reuters të premten se kontraktori turk IC Ictas kishte rimarrë marrëveshjen për të ndërtuar fabrikën e drejtuar nga Rosatom e Rusisë. Muajin e kaluar, kompania shtetërore ruse e energjisë bërthamore ndërpreu një kontratë me IC Ictas për ato që ajo i quajti “shkelje të shumta”.