TRAILERI/ Si u realizua një vit më parë seriali që parashikoi COVID-19

Kur gripi i shpendëve, që buron nga pëllumbat, u zbulua në veri të Kinës, banorët e ishullit idilik në Detin e Veriut nuk u shqetësuan shumë. Sidoqoftë, një ditë u shfaq një anije me vela në ishull me trupat e mumifikuar të një çifti britanik.

Ky skenar i serialit duket se është frymëzuar nga një koronavirus, por Sløborn u filmua vitin e kaluar në një bashkëprodhim gjermano-danez dhe tani transmetohet në televizionin ZDF, raporton The Guardian.

Seriali përshkruan jetën në një ishull imagjinar, i cili shndërrohet në kaos dhe shkatërrim kur virusi nis e vepron, pershkruan Gazeta Diplomacia.

Ishullorët këshillohen të veshin maska ​​për fytyrën dhe të praktikojnë distancën sociale. Paraqitet karantina, dhe teori të shumta konspirative për origjinën e epidemisë janë të pranishme.

Krijuesit e shfaqjes e përshkruanin atë si “një thriller post-apokaliptik i shkrirë në një epikë moderne”, dhe transmetimi ishte gati të ndalohej, sepse drejtuesit e ZDF shprehin shqetësimin për lidhjen me ngjarjet aktuale.

“Ne kemi pyetur veten nëse mund t’i kërkojmë audiencës ta shikojë tani?”, tha shkrimtari dhe regjisori Christian Alvart përpara transmetimit.

Alvart, i cili u këshillua me virologët dhe stafin e ambulancave për të zbuluar gatishmërinë e Gjermanisë në rast të një pandemie vdekjeprurëse, tha se ai ishte frymëzuar nga ideja se katastrofat “kryesisht ndodhin diku tjetër”, dhe pyeti veten se si do të ishte sikur të ndodhte diçka e tillë aty pranë.

“Unë u mahnita me atë se si vazhdimisht dëgjojmë në media për katastrofat në botë, por ne vazhduam jetën tonë normalisht,” tha Alvart.

TRAILERI/ Si u realizua një vit më parë seriali që parashikoi COVID-19Kur gripi i shpendëve, që buron nga pëllumbat, u zbulua në veri të Kinës, banorët e ishullit idilik në Detin e Veriut nuk u shqetësuan shumë. Sidoqoftë, një ditë u shfaq një anije me vela në ishull me trupat e mumifikuar të një çifti britanik.Ky skenar i serialit duket se është frymëzuar nga një koronavirus, por Sløborn u filmua vitin e kaluar në një bashkëprodhim gjermano-danez dhe tani transmetohet në televizionin ZDF, raporton The Guardian.Seriali përshkruan jetën në një ishull imagjinar, i cili shndërrohet në kaos dhe shkatërrim kur virusi nis e vepron. Ishullorët këshillohen të veshin maska ​​për fytyrën dhe të praktikojnë distancën sociale. Paraqitet karantina, dhe teori të shumta konspirative për origjinën e epidemisë janë të pranishme.Krijuesit e shfaqjes e përshkruanin atë si “një thriller post-apokaliptik i shkrirë në një epikë moderne”, dhe transmetimi ishte gati të ndalohej, sepse drejtuesit e ZDF shprehin shqetësimin për lidhjen me ngjarjet aktuale.“Ne kemi pyetur veten nëse mund t’i kërkojmë audiencës ta shikojë tani?”, tha shkrimtari dhe regjisori Christian Alvart përpara transmetimit.Alvart, i cili u këshillua me virologët dhe stafin e ambulancave për të zbuluar gatishmërinë e Gjermanisë në rast të një pandemie vdekjeprurëse, tha se ai ishte frymëzuar nga ideja se katastrofat “kryesisht ndodhin diku tjetër”, dhe pyeti veten se si do të ishte sikur të ndodhte diçka e tillë aty pranë.“Unë u mahnita me atë se si vazhdimisht dëgjojmë në media për katastrofat në botë, por ne vazhduam jetën tonë normalisht,” tha Alvart.

Gepostet von Gazeta Diplomacia am Samstag, 1. August 2020