Tornadot e përmbytjet kërcënojnë Mesdheun: Shi ekstrem në Greqi dhe Shqipëri javën e ardhshme/ ALARMOJNË mediat gjermane

300 litra shi për metër katror në 24 orë dhe deri në 500 litra në fund të javës së ardhshme.

Kjo është 1.5 herë më shumë se reshjet vjetore në Athinë. Kjo është rreth 370 litra për metër katror. Reshjet kryesore janë në Greqinë veriore dhe Shqipërinë jugore, të dyja në bregdet. Mediat Gjermane bejne parashikimin e frikshëm per motin e “çmendur” qe pritet të pushtoje jugun e Shqipërisë dhe veriun e Greqise.


Fatkeqësia po pritet në Greqi dhe Shqipëri. Të enjten, deri në 300 litra shi bien mbi metër katror në vetëm 24 orë. Shiu ekstrem shkakton përmbytje masive në lumenj të vegjël, të mesëm dhe të mëdhenj. Rezultati është një katastrofë përmbytjesh.

300 litra shi për metër katror në 24 orë dhe deri në 500 litra deri në fund të javës së ardhshme. Kjo është 1.5 herë më mirë se reshjet vjetore në Athinë. Kjo është rreth 370 litra për metër katror. Reshjet kryesore janë në Greqinë veriore dhe Shqipërinë jugore, të dyja në bregdet.
Me këtë mot ekstrem, jeta në Greqinë veriore ose Shqipërinë jugore është në rrezik në ditët në vijim.

“Ju lutemi merrni seriozisht këtë paralajmërim.”:- shkruan te pakten media Gjermane focus.de ( https://m.focus.de/wissen/natur/meteorologie/bis-zu-300-liter-in-nur-24-stunden-extremregen-am-mittelmeer-flutkatastrophe-bahnt-sich-in-griechenland-und-albanien-an_id_24312688.html ) .

Shiu ekstrem shkakton përmbytje të shpejta, përmbytje ekstreme dhe valë baticash, rrëshqitje toke, rrëshqitje dheu dhe rrëshqitje të dheut në terrenin shumë malor. Tornadot gjithashtu kërcënohen pranë bregdetit.

Fatkeqësia e përmbytjeve aq e keqe sa në Gjermani?
Makinat lahen dhe shtëpitë nuk janë të sigurta as nga uji. Një fatkeqësi e vërtetë po afrohet. Pa dashur të relativizoj fatkeqësinë e përmbytjeve në Gjermani, duhet thënë se do të ketë më shumë shi në Evropën jugore.

Shiu ekstrem i ardhshëm në Evropën jugore është një nga ngjarjet më të forta të shiut që ne njohim në tokë. Vetëm uraganet, ciklonet tropikale ose musonët indianë mund të menaxhojnë 300 litra në 24 orë. Parashihen reshje rekorde të reshjeve./ Përgatiti Apel.Media