Test: Sa i vëmendshëm është truri juaj?

Një studim thotë se në botën moderne, vëmendja e njeriut zvogëlohet – në fakt, hapësira mesatare e vëmendjes është më pak se ajo e një peshku të artë. Epo, ne patjetër duhet të ndryshojmë këtë s...
Test: Sa i vëmendshëm është truri juaj?
Foto: Test: Sa i vëmendshëm është truri juaj?

Një studim thotë se në botën moderne, vëmendja e njeriut zvogëlohet – në fakt, hapësira mesatare e vëmendjes është më pak se ajo e një peshku të artë. Epo, ne patjetër duhet të ndryshojmë këtë situatë dhe të praktikojmë vëmendjen tonë. Mund të fillojmë me diçka të thjeshtë si një test:

  1. Sa këmbë shihni?
  2. A mund ta gjeni macen që është ndryshe?
  3. A mund ta gjeni hijen e saktë?
  4. A shihni një dre?
  5. A mund të gjeni dy robotë të njëjtë?
  6. Çfarë fjale mund të lexoni?
  7. A mund të dalloni një gjarpër?
  8. A shihni dy pemë të njëjta?
  9. Babai i Xhorxhit ka 5 fëmijë, këtu janë emrat e 4 prej fëmijëve. A mund ta gjeni emrin e fëmijës së pestë?
  10. A mund ta gjeni gabimin?/old.apel.media