Tërmete të fuqishme në Korçë/ Qytetarët kërkojnë ndihmë nga shteti

10 tërmete të forta janë ndjerë sot në rajonin e Korçës. Brenda 7 orëve lëkundjet e njëpasnjëshme kanë variuar nga 2,5 ballë të shkallës rihter në 4.7 ballë. Sipas mediave dëmet nuk kanë qenë serioze....

10 tërmete të forta janë ndjerë sot në rajonin e Korçës. Brenda 7 orëve lëkundjet e njëpasnjëshme kanë variuar nga 2,5 ballë të shkallës rihter në 4.7 ballë. Sipas mediave dëmet nuk kanë qenë serioze. Tërmeti ka shkaktuar plasaritje në muret e banesave.

Burime nga aplikacioni My earthquake, dëshmojnë se tërmët ka rënë edhe ne Prizren në orët ë para të mëngjesit i shkallës 3,1 ballë të shkallës rihter, pa dëme serioze.

Qyteti i Korçës është goditur në mën01yrë të vazhdueshme nga tërmetet.

Lëkundje ka patur edhe në vendet fqinje Greqi dhe Maqedoni.

Sipas banorëve frika ekziston në vijimësi pasi ata ndjehen të rrezikuar.

Banorët e qytetit të Korçës kërkojnë ndihmë nga shteti shqiptar për të riparuar banesat e tyre, pasi deri në këto momente nuk është ofruar për t’u ardhur në ndihmë askush./old.apel.media