Teleskopi diellor më i fuqishëm në botë fotografon sipërfaqen e Diellit

Teleskopi diellor Daniel K. Inouye në ishullin Maui në Hawaii vëzhgoi detajet e ndërlikuara të njollave diellore dhe lëvizjen e plazmës në atmosferën e yllit deri në rreth 20 kilometra larg.

Në këto shkallë, strukturat e plazmës duken si penelata dhe tekstura në një pikturë.

Për sa i përket distancave, një qelizë e vetme me konveksion diellor është mesatarisht 700 kilometra katrorë. Kështu, është më i madh se shumë vende evropiane.