Sunak dhe Macron nënshkruajnë marrëveshje, Britania do të ndihmojë në financimin e qendrës së paraburgimit në Francë për emigrantët e paligjshëm

Britania do të paguajë 480 milionë paund gjatë tre viteve të ardhshme në një marrëveshje të arritur midis Rishi Sunak dhe Emmanuel Macron për të menaxhuar emigrantët që hyjnë me gomone në Kanal, duke përfshirë ndihmën për financimin e një qendre paraburgimi në Francë.

Paketa e re e rënë dakord mes kryeministrit britanik dhe presidentit francez për t’u marrë me krizën e emigrantëve do të shohë gjithashtu qindra personel të tjerë francezë që patrullojnë plazhet.

Masat e tjera përfshijnë:

-Drone, avionë dhe teknologji shtesë mbikqyrjeje

-Një qendër e re koordinimi 24/7 me oficerë të përhershëm ndërlidhës në MB

-Rritja e bashkëpunimit midis Agjencisë Kombëtare të Krimit dhe homologes së saj franceze

Marrëveshja u njoftua pasi Sunak zhvilloi bisedime në Paris me Macron që synonin të forconin përpjekjet për të luftuar problemin.

Më shumë se 3,000 njerëz kanë bërë tashmë udhëtimin e rrezikshëm detar këtë vit, me pothuajse 46,000 të mbërritur në rrugë jozyrtare në 2022.

Financimi i fundit vjen në krye të një pakete prej 63 milion £ për të shtuar oficerët e patrullës me 40% katër muaj më parë dhe pason një marrëveshje prej 55 milion £ në 2021.