Studiuesit: Një foto me filtra është më pak e pëlqyer në Instagram

Filtrat e instagramit që përdoren për të realizuar fotot do t’iu sjellin më pak “pëlqime”. Kjo është sipas një studimi të kohëve të fundit ku është vërtetuar që një foto me filtra si kurora me lule apo fytyra e maces kanë më pak pëlqime se një foto e realizuar pa filtra.

Një tjetër detaj interesant është se fotot që përmbajnë sugjesrime sociale kanë më shumë pëlqime. Foto të tilla iu bëjnë të ndiheni relativisht më të pasur dhe ndryshe nga të tjerët pasi ju mburreni me punën tuaj.

Për të kryer studimin e tyre studiuesit bënë një kërkim të fotove me hashtagun selfie dhe përdorën rreth 2000 shembuj për të matur suksesin dhe për të nxjerrë përfundimin se një foto pa filtra është më pak e pëlqyer se ajo me filtra./apel.media