Studimi/ Sa libra mund të lexojmë nëse heqim dorë nga rrjetet sociale?

Nga shfletimi i përditshëm në Instagram, deri tek shpërndaja e fotove në çdo rrjet, media sociale është bërë pjesë e pandashme e jetës sonë. Shumica prej nesh mund të lidhen ngushtë  me hapjen e një a...

Nga shfletimi i përditshëm në Instagram, deri tek shpërndaja e fotove në çdo rrjet, media sociale është bërë pjesë e pandashme e jetës sonë.

Shumica prej nesh mund të lidhen ngushtë  me hapjen e një aplikacioni si Facebook dhe shfletimin për më gjatë se sa kemi menduar, duke rezultuar në kohë “të vdekur” ose “të humbur”. Ne i mbajmë telefonët me vete vazhdimisht, pa i harruar asnjëherë në shtëpi.

Në nivel global, konsumatorët dixhital shpenzojnë mesatarisht 2 orë dhe 23 minuta në ditë në mediat sociale, sipas Raportit të GlobalwebIndex për vitin 2019. Kjo shifër vazhdon të përparojë në rritje.

Aplikacionet e reja që ndjekin përdorimin shoqëror janë duke u përhapur. Midis tyre është një nga Omni Calculator që llogarit kohën e ekranit tuaj dhe ju tregon se sa libra mund të keni përfunduar nëse do të përqendroheshit të lexonit.

Më shumë se 75% e njerëzve ndjeheshin më të lumtur në lidhje me përdorimin e telefonit të tyre nëse përdorin një aplikacion të mirëqenies dixhitale, sipas Google.

Llogaritësi Omni gjithashtu shikon mënyra të tjera për të cilat mund të rivarrosni kohën që shpenzoni në mediat sociale, duke llogaritur sa kalori mund të digjitit nëse ushtroni përkundrazi, ose renditni aftësi alternative që mund të zotëroni.

“Vetëm disa pushime pesë minutëshe çdo orë janë qindra orë në vit,” thonë krijuesit e llogaritësit Omni. “Ju shkurtoni mediat tuaja sociale përgjysmë, dhe akoma merrni shumë kohë për të lexuar, drejtuar ose fituar para.”

Rekomandohet të fikni njoftimet e shtytjes që shfaqen në ekranin tuaj, fshirjen e disa aplikacioneve, thirrjen e miqve tuaj sesa t’i mesazheve, dhe marrjen e pushimeve të shkurtra nga të gjitha mediat sociale një herë në një kohë.

“Ka shumë përfitime për mediat sociale,” thotë Omni Calculator. Edhe kështu, “ka shumë studime që përqendrohen në mënyrën sesi media sociale ndikon në trurin, marrëdhëniet dhe produktivitetin tonë.”

“Shkurtoni mediat tuaja sociale përgjysmë dhe akoma keni shumë kohë për të lexuar, drejtuar ose fituar para. “/old.apel.media