Studimi: Efektiviteti i vaksinave kundër shtrimit në spital

Përkundër dominimit të variantit më ngjitës Delta , vaksinat janë ende shumë efektive kundër shtrimit në spital Covid-19, zbuloi një studim i ri i CDC .

Ndër të gjitha moshat, vaksina Moderna ishte 95% efektive kundër shtrimit në spital, ndërsa vaksina Pfizer/BioNTech kishte një efektivitet 80% dhe vaksina Johnson & Johnson kishte një efektivitet 60%, u zbulua studimi.
Por në mesin e atyre 75 dhe më të vjetër, studimi zbuloi se efektiviteti i vaksinës kundër shtrimit në spital ishte 76%, krahasuar me 89% për të rriturit nën 75 vjeç.
“Vaksinuar plotësisht” do të thotë akoma që të paktën dy javë kanë kaluar që nga doza e dytë e vaksinave Pfizer/BioNTech ose Moderna ose të paktën dy javë kanë kaluar që nga vaksina Johnson & Johnson me një dozë të vetme.
Por ndërsa zyrtarët federalë të shëndetësisë konsiderojnë një dozë përforcuese për shumicën e amerikanëve, përkufizimi i vaksinimit të plotë mund të ndryshojë, tha të Premten Drejtoresha e CDC Dr. Rochelle Walensky.
“Unë parashikoj me kalimin e kohës që mund të përditësohet, por ne do t’ua lëmë këtë këshilltarëve tanë që të na japin disa rekomandime,” tha Walensky.