Sizmologu i njohur- Epiqendra e tërmetit ka qenë 9-të ballë, pasojat mund të ishin më të mëdha

Sizmologu Rrapo Ormëni  duke folur në lidhje me tërmetin që goditi vendin ditën e sotme,  tha se fatmirësisht tërmeti ishte me një thellësi të madhe, pasi në të kundërt dëmet do të ishin shumë herë më të larta.

Nisur nga karakteristikat është një nga tërmetet e fortë. Prej vitit 58 e sot, njihen 56 tërmete të forta që kanë goditur vendin tonë. Epiqendra ka qenë nga 8 deri në 9 ballë. Efekti në dëmtime, në njerëz, dhe në truall. Ky tërmet ka shkaktuar dëme për shkak të magnitutës së lartë. Energjia është shumë e madhe. Ajo që ka ndikuar në këtë, dëmtimet mund të ishin shumë më të mëdha. Por ky ishte një tërmet me thellësi të madhe. Nëse do ishte në sipërfaqe, kuptohet se efektet do të ishin shumë më të mëdha. Durrësi ka patur historikisht tërmete të forta”, tha sizmologu Rrapo Ormëni.

Sipas tij pasgoditja e fortë e këtij tërmeti kaloi dhe tani mund të themi është plotësuar cikli.  Po ashtu ai theksoi se ky tërmet ka zgjatur 30 sekonda dhe kjo ishte arsyeja pse ishte kaq i frikshëm dhe i tmerrshëm.