Situata e COVID-19 në Britani/ Rritje të rasteve në shkolla me 270,000 fëmijë të infektuar në javën e kaluar

Numri i rasteve të reja që qarkullon midis nxënësve të shkollave të mesme është rritur ndjeshëm me 1 në 15 të infektuar, sipas shifrave të fundit.

Kjo është nga një në 20 javën e kaluar dhe ekuivalente me rreth 270,000 fëmijë që rezultuan pozitiv me COVID-19 deri më 2 tetor.

Por ndërsa numri i njerëzve që testojnë pozitivisht në përgjithësi për virusin vlerësohet të jetë rritur në Angli , ai ka rënë në Skoci dhe Irlandën Veriore .

Sipas Zyrës për Statistikat Kombëtare (ONS) 1 në 70 persona në familjet private në Angli kishin Covid-19 në javën e fundit, nga një në 85 javën e kaluar.

Një në 70 është ekuivalenti i rreth 786,300 njerëzve. Në kulmin e valës së dytë në fillim të janarit, rreth një në 50 u vlerësua se kishte koronavirus.

ONS tha se normat janë rritur për ata në vitet shkollore shtatë deri në 11 vjeç, personat e moshës 35 deri në 49 vjeç dhe ata të moshës 70 vjeç e lart.

Rreth 1 në 15 fëmijë në vitet shkollore, 7 deri në 11 vjeç vlerësohet të kenë pasur Covid-19 në javën deri më 2 tetor-shkalla më e lartë e pozitivitetit për çdo grupmoshë.

Kevin McConway, profesor emeritus i statistikave të aplikuara në Universitetin e Hapur, tha se me rreth 4 milionë fëmijë në atë grupmoshë në Angli, një në 15 barazohet me rreth 270,000 testime pozitive.