Shqiptari ngacmonte seksualisht gruan dhe vajzën, paditet penalisht

foto ilustruese

Parandalimi dhe luftimi i krimeve ndaj grave viktima të abuzimit ose dhunës, e ashtuquajtura dhuna me bazë gjinore, është një nga prioritetet e përditshme për vëmendjen e Karabinierëve, shkruajnë mediat italiane ndërsa tregojnë sjelljen e paprecedentë të një shqiptari në familjen e tij që jeton në vendin fqinj.

Efektivët e Compagnia di Sansepolcro, në përfundim të veprimtarisë së hetimit, njoftuan se një 57-të vjeçar, i papunë, me origjinë shqiptare dhe banues për vite me rradhë në Biturgense është arrestuar. Aktiviteti hetimor i kryer nga autoritetet bëri të mundur të konstatohet se burri kryente sjellje të përsëritura ngacmuese, të dhunshme dhe agresive ndaj gruas së tij 50-të vjeçare, gjithashtu shqiptare. Ai e fyente, kërcënonte, ngacmonte seksualisht, sulmime verbale, të tilla që shkaktojnë vuajtje fizike dhe morale, më të shpeshta në periudhat e fundit, në veçanti pas kërkesës për ndarje nga gruaja që ka vendosur të përfundojë lidhjen e tyre.

Gjatë rindërtimit të fakteve, shqetësimi shoqëror i përjetuar nga e gjithë familja u shfaq në të gjithë seriozitetin e tij: në fakt, e dëgjuar nga autoritetet, gruaja denoncoi edhe episodet e ngacmimeve seksuale të kryera kohë më parë nga burri i saj kundër vajzës së saj, në kohën kur ishte e mitur. Gruaja kurrë nuk do të kishte raportuar faktet sepse ajo kishte frikë nga ndonjë hakmarrje nga bashkëshorti i saj.