Shqipëria humbi një mik të mirë/ Luigi Panichi, një sipërmarrës italian në vite, i cili ka kontribuar si urë lidhëse midis Shqipërisë dhe Italisë me një dashamirësi karakterizuese

Luigi Panichi fillimisht një karabinier i madh dhe më pas një sipërmarrës i rëndësishëm, të gjithë e kujtojnë për një jetë të drejtë dhe gjithmonë të buzëqeshur.
Vdekja e tij i la të gjithë qytetarët e Ravenës shumë të hidhëruar.

Luigi u zhvendos në Ravenna nga Toscana në fillim të viteve 70 së bashku me presidentin aktual të Shoqatës Kombëtare të Karabinierëve, Isidoro Mimmi.

Ai hapi zinxhirin e njohur të dyqaneve të shiritave “Four Seasons”, hapi dhe menaxhoi restorante, punoi në sektorin e pasurive të paluajtshme, iu përkushtua kompanive në sektorin e mjekësisë dhe në fund të fundit në sektorin e sigurisë.

Të gjithë e kujtojnë si një njeri të madh, gjithmonë të buzëqeshur, që dinte të bënte një jetë të drejtë dhe duke i kushtuar gjithmonë pasion të madh çdo profesioni që ushtronte.

Varrimi do të bëhet në Kishën e San Rocco-s, (nëpërmjet Castel San Pietro n.26, në Ravenna) në orën 15:20 të së premtes 24 qershor.