Shpëtoni njëherë e mirë nga frika e fluturimeve me avion

Dëshironi shumë të udhëtoni, por përballeni gjithmonë me frikën nga fluturimi? Ka mënyra të ndryshme të cilat mund t’ju lehtësojnë dhe tua pakësojnë frikën. Kontrolloni frymëmarrjen Kur ndiheni nervoz...
Shpëtoni njëherë e mirë nga frika e fluturimeve me avion
Foto: Shpëtoni njëherë e mirë nga frika e fluturimeve me avion

Dëshironi shumë të udhëtoni, por përballeni gjithmonë me frikën nga fluturimi? Ka mënyra të ndryshme të cilat mund t’ju lehtësojnë dhe tua pakësojnë frikën.

  1. Kontrolloni frymëmarrjen

Kur ndiheni nervozë është e rëndësishme të mësoni të kontrolloni frymëmarrjen. Ideale është të mbash frymën, pastaj të fillosh të thithësh dhe të nxjerrësh frymë shumë thellë.

 

  1. Të kontraktosh muskujt

Për të limituar më tej ankthin këshillohet të kombinoni frymëmarrjen e thellë me kontraktimet muskulore. Në këtë mënyrë bojkotohen sinjalet nervoze që duke përshkuar provokojnë stres.

 

  1. Të qetësoheni

Piloti dhe ekuipazhi duan të fluturojnë, për ta është një ambient i sigurt dhe normal për të qëndruar. Edhe pse konsiderohet që pilotët janë të mbrojtur dhe të mësuar dhe duke qëndruar në ajër është më e lehtë të qetësohesh.

 

  1. T’u besosh pilotëve

Mbani në mendje që pilotët janë të nënshtruar nga procedurat e përzgjedhjeve shumë të ngurta dhe janë profesionistët më të kontrolluar dhe të formuar të tokës. Çdo gjashtë muaj janë subjekt i testeve të stimulimit.

 

  1. T’u besosh kontrolleve ajrore

Duhet ditur që aeroplanët e biznesit janë të nënshtruar nga revizionet dhe kontrolle para çdo fluturimi nga pilotët përpos inxhinierëve. Mirëmbajtjet rutinë kryhen rregullisht në intervale precize nga inxhinierë të autorizuar./old.apel.media