Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë, reagon pas vendosjes së partizanëve komunist, në Bulevardin e Tiranës

Përmes një deklarate, Shoqata Anti-komunistre shprehet se ndjehen të fyer dhe të provokuar nga ky veprim i Bashkisë së Tiranës në 75-vjetorin e Çlirimit të vendit.

Deklarata e plotë

Protestë

Shoqata Antikomuniste e te Përndjekurve Politike te Shqipërisë ndjehet e provokuar dhe e fyer nga vendosja ne bulevardin Dëshmorët e Kombit te portreteve te terroristeve komuniste autorë te krimeve kundër njerizimit dhe gjenocid nga Bashkia Tirane ne kuadër te përkujtimit prej tyre te 75 vjetorit te pushtimit komunist te Shqipërisë.

Personat ne fjalë po trajtohen nga shteti shqiptar si dëshmore te atdheut ndërkohe qe nuk plotësojnë asnjë kusht t te ligjit për te pasuar statusin e dëshmorit dhe ne shume raste janë autore te vrasjeve te dëshmoreve te vërtete te atdheut.

Ne te përndjekurit politike antikomuniste te Shqipërisë e konsiderojmë këtë akt si një përpjekje zyrtare të radhës te Bashkisë Tirane dhe qeverise shqiptare për restaurimin historik te diktaturës komuniste dhe promovim publik te terrorizimit komunist ne Shqipëri.

Ne këto kushte ne i kërkojmë institucioneve te shtetit shqiptar te reagojnë ne përmbushje te ligjeve dhe detyrave te tyre kushtetuese për te ndaluar ketë rikthim pas te vendit jo vetëm aspektin historik .

Nderimi i autoreve te krimeve komuniste nuk përben vetëm një fyerje për viktimat e tyre por edhe një rrezik te kthimit ne model te terrorizmit komunist qe mund te

sjelle pasoja shume negative për te tashmen dhe te ardhmen e kombit dhe popullin tone.

Akte te tilla politike janë te pa pranueshme për një vend anëtar i NATO dhe aspirant për anëtar i BE dhe është prova e shpjegimi me i arte për bllokimin e regresin qe po përjetojmë ne përpjekjet tona për integrim euroatlantik.

Një vend qe nderon terrorin komunist dhe autorët e krimeve kundër njerizimit dhe gjenocidit nuk mund te jete pjese e familjes euroatlantike dhe kjo është arsyeja kryesore pse avancimi ne rrugën drejt anëtarësimi ne BE i Shqipërisë refuzohet nga vendet anëtarë te sajë.

Shqipëria ka ratifikuar konventat ndërkombëtarë qe dënojnë krimet e komunizmit por ky akt dhe te tjera përbejnë shkelje te hapura te tyre.

Ne i bëjmë thirrje qeverise shqiptare dhe Bashkisë Tirane te ndalojë me një here promovimin dhe nderimin e terrorizimit komunist dhe autorëve te krimeve kundër njerizimit dhe gjenocid.

I kërkojmë opozitës, veçanërisht PDSH të reagoje me forcën dhe përgjegjësinë e duhur ndaj akteve te tilla te qeverise ne se ende vazhdon te pretendoje se është një force politike antikomuniste siç është deklaruar edhe qëllimi i formimit dhe ekzistencës politike te saje.

Ne i bëjmë thirrje përfshive diplomatike perëndimore ambasadave te USA, BE, OSBE dhe vendeve te tjera demokratike ne Shqipëri te informojnë qeveritë e tyre për atë qe po ndodh këtu me restaurimin e komunizmit si dhe te ndërhynë paranë shtetit shqiptar per te ndaluar promovimin e terrorizmit komunist.

I kërkojmë opinionit publik, mediave dhe shoqërisë civile të reagoje ndaj këtij akti te rikthimit ne kohen e diktaturës komunistë ne Shqipëri.