Shkencëtarët: Kanabisi i fortë mund të ndihmojë në trajtimin e koronavirusit

Shkencëtarët kanë shpresa të mëdha për një përparim të shkencës kundër koronavirusit.

Një ekip i shkencëtarëve kanadezë besojnë se ka gjetur lloje të forta kanabisi që mund të ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e infeksioneve koronavirus, sipas një studimi të kryer.

Studiuesit nga Universiteti i Lethbridge thanë që një studim në prill tregoi të paktën 13 bimë kanabis të larta në CBD që duket se ndikojnë në rrugët ACE2.

“Ne në fillim ishim të tronditur dhe atëherë ishim vërtet të lumtur,” tha një nga studiuesit, Olga Kovalchuk, për CTV News.

Rezultatet, të shkruara në revistën online Preprints, treguan se ekstrakte kërpi të lartë në CBD mund të ndihmojnë në bllokimin e proteinave që ofrojnë një “hyrje” për COVID-19 për të hyrë në qelizat pritëse.

Kovalchuk, Igor, sugjeroi që kanabisi mund të zvogëlojë pikat e hyrjes së virusit deri në 70 përqind. “Prandaj, ju keni më shumë shanse ta luftoni atë,” i tha ai CTV.

“Puna jonë mund të ketë një ndikim të madh – nuk ka shumë ilaçe që kanë potencialin e zvogëlimit të infeksionit nga 70 në 80 përqind,” i tha ai Calgary Herald.

Duke theksuar se ishin të nevojshme më shumë hulumtime, studimi dha shpresë që nëse provohet të modulojë enzimën ajo “mund të dëshmojë një strategji të besueshme për uljen e ndjeshmërisë së sëmundjes” si dhe “të bëhet një shtesë e dobishme dhe e sigurt për trajtimin e COVID-19 si ndihmës terapi “.

Kanabisi madje mund të përdoret për të “zhvilluar trajtime parandaluese të lehta për t’u përdorur në formën e produkteve për larje në fyt”, sugjeroi studimi, me një “potencial për të ulur hyrjen virale” përmes gojës.

“Gjëja kryesore nuk është se çdo kanabis që do të merrje në dyqan do të bëjë punë,” i tha Olga CTV, me studimin që sugjeronte vetëm një pjesë të vogël të më shumë se 800 llojeve të sativës dukej se ndihmonin.

Të gjitha ishin të pasura me CBD anti-inflamatore – por të ulët në THC, pjesa që prodhon kanabis të lartë.

Studimi, i cili do të rishikohet akoma nga homologët, u krye në partneritet me Pathway Rx, një kompani kërkimore për terapi kanabis dhe Swysh Inc, një kompani kërkimore me bazë kanabinoid.

Studiuesit po kërkojnë fonde për të vazhduar përpjekjet e tij për të mbështetur nismat shkencore për të adresuar COVID-19.

“Ndërsa ekstraktet tona më efektive kërkojnë vërtetim të mëtejshëm në shkallë të gjerë, studimi ynë është thelbësor për analizën e ardhshme të efekteve të kanabisit mjekësor në COVID-19”, thuhet në studim.

“Duke pasur parasysh situatën aktuale të tmerrshme dhe me zhvillim të shpejtë epidemiologjik, duhet të merren parasysh çdo mundësi dhe mundësi e mundur terapeutike.”

APEL.MEDIA

Burimi:NewYorkPost