Shefi i politikës klimatike: BE-ja do të largohej nga një marrëveshje e keqe COP27

Bashkimi Evropian paralajmëroi se ishte i përgatitur të largohej nga negociatat për klimën nëse nuk mund të arrihet një rezultat i kënaqshëm, por tha se ende besonte se një marrëveshje mund të arrihet të shtunën midis negociatorëve në samitin COP27 në Egjipt.

“Ne duhet të ecim përpara, jo mbrapa dhe të gjithë ministrat (BE) … janë të përgatitur të largohen nëse nuk kemi një rezultat që bën drejtësi për atë që bota po pret – domethënë që ne të bëjmë diçka për këtë krizë klimatike. , tha shefi i politikës klimatike të BE-së Frans Timmermans .

Duke folur me gazetarët në margjinat e samitit, ai u bëri thirrje palëve të tjera në negociata që t’i kthejnë përpjekjet reciproke për të gjetur një marrëveshje, veçanërisht për çështjen e financimit për vendet më të varfra të goditura nga fatkeqësitë klimatike.

“Ne besojmë se një rezultat pozitiv sot është ende i arritshëm. Por ne jemi të shqetësuar për disa nga gjërat që kemi parë dhe dëgjuar gjatë, le të themi, 12 orët e fundit,” tha ai.

“Ne do të preferonim të mos kishim një vendim sesa një vendim të keq.”