Schumer i Senatit Amerikan do të presë Musk, Zuckerberg, liderë të tjerë të teknologjisë në forumin e AI

Udhëheqësi i shumicës në Senatin amerikan, Chuck Schumer, do të presë liderët e teknologjisë duke përfshirë CEO të Tesla , Elon Musk , CEO i Meta Platforms Mark Zuckerberg dhe CEO i Alphabet Sundar Pichai në një forum të inteligjencës artificiale më 13 shtator, tha zyra e Schumer të hënën.

Forumi me dyer të mbyllura do të shfaqë gjithashtu CEO të OpenAI Sam Altman dhe CEO të Microsoft Satya Nadella , sipas zyrës së Schumer, e cila shtoi se forumi do të jetë dypartiak.

Disa qeveri po shqyrtojnë se si të zbusin rreziqet e teknologjisë në zhvillim, e cila ka përjetuar një bum në investime dhe popullaritet konsumator në muajt e fundit pas lëshimit të ChatGPT të OpenAI.

Në qershor, Schumer la të kuptohej se do të organizonte një forum për të “hapur një themel të ri për politikën e AI”.

“Ne kemi nevojë për më të mirët e më të mirëve të ulur në tryezë: zhvilluesit kryesorë të AI, drejtuesit, shkencëtarët, avokatët, liderët e komunitetit, punëtorët, ekspertët e sigurisë kombëtare – të gjithë së bashku në një dhomë, duke bërë vite punë në disa muaj.” ka thënë Schumer, sipas faqes së internetit të Demokratëve të Senatit.

Rregullatorët globalisht janë përpjekur të hartojnë rregulla që rregullojnë përdorimin e AI gjeneruese, e cila mund të krijojë tekst dhe të gjenerojë imazhe origjina artificiale e të cilave është praktikisht e pazbulueshme. Ndikimi i tij është krahasuar me atë të ardhjes së internetit.

Rreziqet e inteligjencës artificiale për sigurinë kombëtare dhe ekonominë duhet të adresohen, tha presidenti amerikan Joe Biden në qershor, duke shtuar se do të kërkonte këshilla nga ekspertët.

Biden gjithashtu ka diskutuar së fundmi çështjen e AI me liderë të tjerë botërorë, përfshirë kryeministrin britanik Rishi Sunak, qeveria e të cilit më vonë këtë vit do të mbajë një samit të parë global mbi sigurinë e inteligjencës artificiale.