Sanremo 2022, ja kush do ta prezantojë festivalin

Festivali Sanremo 2022, edicioni i shtatëdhjetë e dytë i Festivalit të Këngës Italiane, është ngjarja më e rëndësishme televizive, muzikore dhe e kostumeve të vitit që emocionoi audiencën muaj më parë me këngëtarët e plotë dhe dirigjentët e plotë.

Datat e Festivalit 2022 u shpallën më 22 qershor gjatë prezantimit të orareve të RAI-t. Edicioni i shtatëdhjetë e dytë do të mbahet në komunën e Ligurisë nga e marta 1 deri të shtunën më 5 shkurt 2022.

Prezantuesi do të jetë Amadeus për të paktën tre arsye: dy Festivalet e para që prezantoi rinovuan ngjarjen muzikore, duke sjellë në skenë shumë artistë nga skena italiane; dy edicionet e fundit kanë parë një triumf muzikor të mirë me Diodaton dhe Maneskin, duke treguar se puna e tij si drejtor artistik ishte po aq e vlefshme sa ajo e prezantuesit.

Me transmetim në Rai 1, festivali më i rëndësishëm i muzikës italiane sipas ‘Repubblica’ do prezantohet nga Maria Chiara Giannetta, e cila është krejt e freskët nga suksesi në ‘Blanca’ një sukses fantazi i Rai 1.