Sanksionet ekonomike ndaj Rusisë, BE: Do të zgjasin deri në Korrik të vitit të ardhshëm

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian ranë dakord të zgjasin sanksionet ekonomike kundër Rusisë për gjashtë muaj deri në fund të korrikut 2020, thanë  burime diplomatike për Reuters.

Blloku i parë goditi sanksionet ndaj Moskës, pasi Rusia aneksoi Krimenë nga Ukraina në vitin 2014 dhe vazhdoi të mbështesë separatistët duke u përballur me Kievin.

Sanksionet e saj ekonomike synojnë sektorin e energjisë, financiare dhe armët e Rusisë dhe aktualisht janë në fuqi deri në fund të janarit./apel.media