Rreth 2 milion njerëz preken nga përmbytjet në Kinë

Më shumë se 1, 76 milionë njerëz janë prekur nga përmbytjet e mëdha që kanë përfshinë provincën Shanxi të Kinës.

Shirat e rrëmbyeshëm që përfshinë vendin çuan në shembjen e shtëpive dhe rrëshqitje të tokës në më shumë se 70 zona.

Përmbytjet vijnë më pak se tre muaj, pasi shirat ekstreme në provincën Henan shkaktuan më shumë se 300 viktima.

Zyrtarët kanë theksuar se stuhitë po pengojnë ekipet e shpëtimit për evakuimin e qytetarëve.

Sipas mediave lokale katër policë humbën jetën si pasojë e një rrëshqitje toke. Kina tashme po përballet edhe me mungesë të energjisë të energjisë elektrike.