REUTERS/ Më shumë se 150 të arrestuar në një goditje globale ndaj tregtarëve të Darknet: Njofton media holandeze

Të paktën 150 persona janë arrestuar nga autoritetet evropiane dhe amerikane pas një goditjeje të përbashkët ndaj tregtarëve të drogës, armëve dhe mallrave të tjera të paligjshme në faqet e tregtisë elektronike të errët, njoftuan mediat holandeze të martën duke cituar agjencinë policore Europol.

Sipas transmetuesit holandez KRO-NRCV, u sekuestruan gjithashtu para dhe kriptovaluta me vlerë 26.7 milionë euro (31 milionë dollarë) dhe 234 kilogramë drogë.

“Ky operacion dëshmon se ne mund të arrijmë (kriminelët në rrjetin e errët) edhe nëse ata mendojnë se po fshihen diku, ata nuk mund të jenë të sigurt se ne nuk do të jemi atje në një moment për t’u trokitur në derën e tyre”, zëvendësdrejtori ekzekutiv i operacioneve të Europolit. , i tha transmetuesit Jean-Philippe Lecouffe.

Europol nuk do të komentonte mbi raportin, por iu referua një konference për shtyp të caktuar në orën 10:00 me orën lokale (1400 GMT) në Uashington me Departamentin e Drejtësisë.

Sipas mediave holandeze 65 shtetas amerikanë u arrestuan, së bashku me 47 gjermanë, 24 britanikë dhe një pjesë të vogël shtetasish holandezë, francezë, zviceranë dhe bullgarë.
Operacioni u fokusua te shitësit dhe blerësit në rrjetin e errët dhe jo te njerëzit që drejtonin faqet si në goditjet e mëparshme.

Tregjet Darknet janë sajte të tregtisë elektronike të krijuara për të qëndruar përtej mundësive të motorëve të rregullt të kërkimit. Ata janë të njohur me kriminelët, pasi blerësit dhe shitësit janë kryesisht të pagjurmueshëm.

Në janar të këtij viti, Europol njoftoi se kishte hequr një treg në internet të quajtur “DarkMarket” që shiste droga të paligjshme në një operacion të udhëhequr nga agjencitë gjermane të zbatimit të ligjit./ Përktheu Apel.Media