Putin akuzon Perëndimin për provokimin e krizave globale të energjisë dhe ushqimit

Presidenti rus Vladimir Putin të mërkurën akuzoi Perëndimin për provokim të krizave globale të energjisë dhe ushqimit.

Vendet dhe aleancat perëndimore po përpiqen të ruajnë dominimin e tyre në botë, duke injoruar interesat e kombeve të tjera, duke krijuar konflikte dhe destabilitet, tha Putin përmes videokonferencës, duke iu drejtuar takimit të 11-të ndërkombëtar të përfaqësuesve të lartë të ngarkuar për çështjet e sigurisë që zhvillohet në Rajoni i Moskës.

“Të gjitha këto (përpjekjet për të ruajtur dominimin) shoqërohen me ngritje të potencialit ushtarak, ndërhyrje në punët e brendshme të vendeve të tjera, si dhe me përpjekje për të përfituar njëanshëm nga krizat globale të energjisë dhe ushqimit, të provokuara nga një sërë shtetesh perëndimore. “tha ai.

Putin tha gjithashtu se Rusia është e bindur se ekziston një alternativë ndaj dominimit të Perëndimit dhe “politikës së saj të shantazhit dhe sanksioneve të paligjshme” — një punë e përbashkët e bazuar në parimet e respektit të ndërsjellë, partneritetit dhe besimit, që synon të zgjidhë probleme akute, duke përfshirë sigurinë, ekonominë, zhvillimin social dhe teknologjik.