Pse telefonat do t’i përdorim ndryshe në të ardhmen?

Nga Enio Jaço Ndërsa teknologjia vazhdon të përparojë me ritëm marramendës, bota e telefonave inteligjentë që përdorim, Inteligjencës Artificiale (AI) dhe Realitetit Virtual (VR) premtojnë transformim...
Pse telefonat do t’i përdorim ndryshe në të ardhmen?
Foto: Pse telefonat do t’i përdorim ndryshe në të ardhmen?

Nga Enio Jaço

Ndërsa teknologjia vazhdon të përparojë me ritëm marramendës, bota e telefonave inteligjentë që përdorim, Inteligjencës Artificiale (AI) dhe Realitetit Virtual (VR) premtojnë transformime të rëndësishme në vitet e ardhshme. Përdorimi i AI po fiton vrull, me algoritme që përdoren për të krijuar botë virtuale më realiste dhe depërtuese. Kjo po çon në zhvillimin e aplikacioneve për Realitetin Virtual në industri të tilla si kujdesi shëndetësor, arsimi dhe argëtimi.

Nga zhvillimet e fundit deri në të ardhmen, konvergjenca e smartphonëve, AI dhe Realiteti Virtual pritet të sjellë ndryshime të rëndësishme në shumë drejtime.

Personalizimi: Asistentët nga AI do të bëhen edhe më të personalizuara. Ata do të jenë në gjendje të njohin zërat, preferencat dhe modelet e sjelljes sonë.

Kujdesi shëndetësor: Inteligjenca Artificiale dhe Realiteti Virtual përmes smartfon-ëve pritet të revolucionarizojnë kujdesin shëndetësor, duke u përdorur për menaxhimin e dhimbjeve dhe terapinë e ekspozimit, por edhe për diagnostikimin e sëmundjeve dhe planet e trajtimit të personalizuar.

Arsimi: Përdorimi i Realitetit Virtual në arsim pritet të rritet, duke i lejuar studentët të përjetojnë ngjarje historike dhe koncepte shkencore në një mënyrë më interaktive dhe tërheqëse.

Argëtimi: Realiteti Virtual dhe Inteligjenca Artificiale pritet të krijojnë përvoja më përfshirëse dhe të personalizuara në argëtim, duke i lejuar përdoruesit të ndërveprojnë me filmat, lojërat dhe muzikën e tyre të preferuar në mënyra të reja dhe emocionuese.

Konvergjenca e smartfonë-ve po krijon një të ardhme emocionuese plot mundësi. Nga asistentët dixhitalë të personalizuar deri tek zhytja në botën virtuale, e ardhmja është premtuese për këto teknologji. Por përpara, pritet të shohim përparime edhe më emocionuese në këtë hapësirë, drejt një botë që është më e lidhur, më tërheqëse dhe më e personalizuar se kurrë më parë.