Profesioni më i ri, do ju çudisë/ Njihuni me japonezin që e jep veten me qira- Fiton miliona

Shumë njerëz e dinë se sa e bezdisshme mund të jetë të quhen dembelë. Qoftë në familje apo në një kontekst miqësie, sigurisht që askujt nuk i pëlqen një emër i tillë, veçanërisht nëse në realitet përpiqeni të jeni të zënë për të ndërtuar një jetë ose për të gjetur një punë. Megjithatë, për japonezin që do t’ju prezantojmë, të bërit asgjë është bërë një profesion i përditshëm, një profesion i vërtetë dhe një burim të ardhurash.

Nuk po bëjmë shaka: historia e këtij personi bëri xhiron e botës në një kohë të shkurtër pikërisht sepse, në moshën 38-vjeçare, ai vendosi që të “jepte me qira” veten e tij për të … bërë asgjë. Nëse mendoni se kjo është absurde, prisni derisa ta thoni, sepse mund të ndryshoni mendje. Le ta njohim më nga afër.

Ai quhet Shoji Morimoto, është 38 vjeç dhe, për të, fjala “përtac” nuk është sigurisht asgjë e re. Gjatë viteve të rinisë, ka pasur raste kur miqtë, familjarët dhe kolegët i kanë thënë se ishte një person që qëndronte gjithmonë në hije dhe që linte të tjerët të merrnin iniciativën e tepërt për të. Pra, pas përvojave të ndryshme zhgënjyese të punës, ai mori një vendim që nuk ishte aspak i pazakontë: nëse të gjithë e konsideronin atë një person me pak veprim, pse të mos përfitoni nga kjo karakteristikë dhe të përpiqeni të fitoni para?

Morimoto e ka shpallur veten dembel dhe në vitin 2018 hapi një llogari në Twitter, përmes së cilës filloi të ofrojë një shërbim të vërtetë me qira. Çfarë mund të marrin me qira njerëzit? Praninë e tij. Sipas asaj që ai tha, ai arrin të caktojë deri në tre takime në ditë dhe në karrierën e tij si “njeriu që nuk bën asgjë”, ka ndodhur të jetë audiencë e muzikantëve të rrugës, të shoqërojë njerëz të vetmuar në udhëtime, në dyqane apo. në restorante, apo edhe për të marrë pjesë në një ditëlindje.