Prodhimi global i çelikut ka rënë në 162.7 milionë tonë në prill

Prodhimi global i çelikut të papërpunuar ra 5.1% nga viti në vit në 162.7 milionë tonë në prill, sipas Shoqatës Botërore të Çelikut (worldsteel) të martën.

Prodhuesi numër një në botë i çelikut, Kina, pati një rënie vjetore prej 5.2% të prodhimit, duke arritur në 92.8 milionë tonë.

Turkiye, prodhuesi i shtatë më i madh në botë i çelikut të papërpunuar, prodhoi 3.4 milionë tonë, një rritje prej 1.6%. Brazili prodhoi 2.9 milionë tonë, një rënie prej 4%. Irani vlerësohet të ketë prodhuar 2.2 milionë tonë, një rënie prej 20.7%.


Vendet e tjera të mëdha prodhuese të çelikut postuan shifra të përziera pasi India prodhoi 10.1 milion ton (rritje 6.2%), Japonia 7.5 milion ton (ulje 4.4%) dhe SHBA 6.9 milion ton (ulje 3.9%).

Rusia vlerësohet të ketë prodhuar 6.4 milionë tonë çelik të papërpunuar, një rritje e lehtë prej 0.6%.

Shoqata Botërore e Çelikut është një grup i shquar i industrisë, me anëtarët e saj që përfaqësojnë rreth 85% të prodhimit global të çelikut me më shumë se 160 prodhues çeliku.