Polonia raporton raste të koronavirusit për ditën e tretë

WARSAW (Reuters) – Polonia raportoi numrin më të lartë të rasteve të reja të koronavirusit, për një ditë të tretë me radhë. Sot numri arriti në 658 te infektuar, tha Ministria e Shëndetësisë.

Më shumë se 200 raste janë raportuar në rajonin e minierave Silesia në Poloninë jugore, e cila është kapluar me një shpërthim midis minatorëve.

Ministria njoftoi gjithashtu pesë vdekje të reja.

Polonia ka raportuar gjithsej 46,346 raste të koronavirusit dhe 1.721 vdekje.

Kryeministri këtë javë nuk e përjashtoi shtrëngimin e disa kufizimeve nëse situata përkeqësohet.

Ministri i Shëndetësisë Lukasz Szumowski tha të Shtunën se kufizimet mund të imponohen në dasma, të cilat janë bërë burim i shumë infeksioneve javët e fundit.

“Ne po mendojmë nëse do të nisë, në rajonet me numrin më të madh të infeksioneve, kufizime duke thënë se më pak njerëz mund të marrin pjesë në dasma ose nëse të regjistrohen dasma, në mënyrë që ata të kontrollohen më mirë,” tha Szumowski para radio private RMF24.

Shërbimet sanitare thanë që ringjallja e COVID-19 midis minatorëve të qymyrit është rezultat i lirimit të kufizimeve dhe kushteve të punës në minierat e qymyrit, në të cilat është e vështirë të imponohet distanca sociale.