Përçahen talebanët, sherr për pushtetin në pallatin presidencial

Pushteti duket se po përçanë talebanët. Sipas BBC, një përplasje e fortë ka shpërthyer mes udhëheqësve të talebanëve për përbërjen e qeverisë së re.

Në debat u përfshinë bashkëthemeluesi i grupit, Mullah Abdul Ghani Baradar dhe një anëtari i kabinetit, Khalil ur -Rahman Haqqani.

Baradar dhe Khalil ur -Rahman Haqqani, ministër për refugjatët dhe një figurë e shquar brenda rrjetit militant Haqqani, gjatë një mbledhje në pallatin presidencial, debatuan pasi zv.kryeministri Baradar,  ishte i pakënaqur me strukturën e qeverisë së përkohshme.

Megjithatë këto pretendime janë mohuar zyrtarisht nga talebanët.

Talibanët morën kontrollin mbi Afganistanin muajin e kaluar dhe që atëherë e kanë shpallur vendin një “Emirat Islamik”. Kabineti i tyre i ri i përkohshëm është tërësisht mashkull dhe përbëhet nga figura të larta talebane, disa prej të cilëve janë të njohur për sulmet ndaj forcave amerikane gjatë dy dekadave të fundit.