Partia Popullore ka kërkuar reagim urgjent nga Qeveria e Serbisë lidhur me deklaratën e Edi Ramës për bashkim me Kosovën

Partia Popullore sot ka kërkuar nga Qeveria e Serbisë dhe Ministria e Punëve të Jashtme që të reagojnë urgjent ndaj deklaratës së kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, për të votuar për bashkimin e Shqipërisë dhe të vetëshpallurës së Kosovës.

Qeveria serbe nuk ka reaguar ndaj 13 marrëveshjeve të nënshkruara nga Shqipëria dhe autoritetet në Prishtinë, përfshirë marrëveshjen për heqjen e kontrollit kufitar, tha në një deklaratë me shkrim sekretari i përgjithshëm i partisë, Stefan Jovanoviq.

Ai vuri në dukje se ndërkohë që autoritetet në Tiranë dhe Prishtinë “po punojnë në mënyrë aktive për krijimin e një Shqipërie të madhe”, autoritetet në Beograd po votojnë për anëtarësimin e Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, si dhe për zhvillimin e një “aleance” me Shqipëria përmes projektit të Ballkanit të Hapur.

“Ne presim një reagim urgjent diplomatik dhe politik nga Qeveria e Serbisë dhe Ministria e Punëve të Jashtme në mbrojtjen e integritetit territorial dhe sovranitetit të Serbisë”, ka shtuar Jovanoviq.