Parazitët janë shkaku kryesor i vdekjeve në botë/ Si të ruajmë veten dhe të njerëzit tanë

Studimi më i fundit ka zbuluar një shkak të ri të shfaqjes së frymës së keq, e cila është infeksion nga parazitët. Konkluzioni ishte se mbeturinat e prodhuara nga parazitët janë toksike dhe formojnë një atmosferë brenda stomakut që është e favorshme për formimin e baktereve dhe krimbave. Prandaj, njerëzit e infektuar me parazitë mund të kenë frymë të keqe.

“Tirana është në vendin e parë për infeksionet e shkaktuara nga parazitët. Faji është gjendja e keqe e ekologjisë së qytetit, neglizhenca e qeverisë ndaj njerëzve “, thotë doktor Dritan Kola.

Për të mësuar më shumë rreth sëmundjeve që shkaktojnë parazitët, lexoni më poshtë konstatimin e drejtorit të Institutit të Parazitologjisë, Dritan Kolës:

Rreth 92 përqind e vdekjeve kanë të bëjnë me parazitët . Dhe kjo nuk do të thotë vetëm vdekje nga sëmundja, në fakt shumica e të ashtuquajturave “vdekje natyrore” janë shkaktuar në të vërtetë nga parazitët.

Ekziston një sasi e madhe parazitësh të ndryshëm që jetojnë në organe të ndryshme. Natyrisht ato përfshijnë sëmundje të ndryshme. Po, edhe krimbat, për të qenë të saktë helmitët, janë shumë të rrezikshëm. Ata gllabërojnë zorrën në kuptimin e vërtetë të fjalës, duke çuar në shkatërrimin e saj, deri në vdekje. Dhe aq më tepër derisa parazitët janë komplekse për tu shkatërruar.

Në trupin tonë ka mijëra parazit, të cilët lehtë mund të jetojnë në mëlçinë, trurin, mushkëritë, gjakun, stomakun dhe zorrët tona. Dhe praktikisht të gjithë janë vdekjeprurës. Disa prej tyre menjëherë fillojnë të veprojnë në mënyrë agresive, duke prishur trupin. Një pjesë e tyre vepron për një kohë të gjatë në një mënyrë të padukshme, derisa të arrijnë deri në atë pikë sa organizmi i njeriut nuk mund të durojë më praninë e tij dhe ndodh vdekja. Përveç kësaj, sigurisht mund të them që praktikisht të gjithë vuajnë nga parazitët. Problemi është se shumica e këtyre janë praktikisht të pa identifikueshme. Dhe kur shfaqen pasojat, mjekët më në fund përpiqen t’i eliminojnë ato. Edhe në organet e hapura për viviseksion, nevojiten analiza speciale për t’i gjetur ato. Ose të paktën të gjeni shumicën e tyre.

Ka mijëra parazitë, të cilët mund të jetojnë në mëlçinë, trurin, mushkëritë, gjakun dhe stomakun tuaj. Dhe praktikisht të gjithë janë të vdekshëm. Dhe gjithçka zakonisht fillon me frymë të keqe.

Disa lloje të krimbave mund të çojnë në kancer. Përveç kësaj, teknikisht, personi, por krimbi, nuk merr kancer. Por qelizat e tyre të dëmshme riprodhohen brenda trupit të njeriut, duke infektuar kështu personin. Kjo ndodh kur larvat e krimbave depërtojnë gjëndrat dhe nyjet limfatike nëpër zorrë. Si rezultat, ato shndërrohen në grupime tumori, të cilat më pas çojnë në rezultate të njohura. Vdekja vjen si pasojë për disa muaj. Vetëm një javë më parë kemi hasur në një nga vdekjet e zakonshme nga grupimet e tumorit të këtij lloji.

Një rast tjetër i zakonshëm është infeksioni me parazitët e trurit. Kjo përfshin neurozë, lodhje të shpejtë, eksitim jashtë kontrollit dhe ndryshime të papritura të humorit. Në fazën më të përparuar, kur truri është plot me parazit, formohen llojet më të rrezikshme të sëmundjeve, të cilat përfundimisht çojnë në vdekje.

Shembulli i tretë është infeksioni me parazitët e zemrës. Besohet se është një lloj infeksioni shumë i rrallë. Në realitet mund të gjejmë parazitët e zemrës edhe në sasi të vogla në 23 përqind të popullsisë. Prandaj mund të themi se është pothuajse një e katërta e popullsisë. Në fazën fillestare ato janë absolutisht të padukshme, prania e tyre nuk përfshin efekte të dukshme. Sidoqoftë, sa më shumë kohë kalon aq më shumë rezultatet shihen. Ata janë shkaku kryesor i sëmundjeve më të zakonshme të zemrës, dhe për të qenë të saktë, pothuajse 100 përqind e vdekjeve kardiake kanë të bëjnë me parazitët.

Sa për burrat, parazitët përfshijnë: probleme të prostatës, impotencë, adenoma, cistit, rërë dhe gurë në veshka, në fshikëz.

Ndërsa për gratë: dhimbje dhe inflamacion i vezoreve. Formimi i fibromës, miomës, mastopatisë fibro-cistike, inflamacioneve të ndryshme në organet e brendshme ekskretuese. Dhe qartë plakja e lëkurës “.

Simptomat e para përmes të cilave mund të kuptoni se organizmi juaj preket nga parazitët janë:

  • Era e keqe e gojës
  • Alergji (përgjumje, lot, mukozë)
  • Ndikime të shpeshta, ethe, hundë të zëna
  • Lodhja kronike (ju lodheni shpejt)
  • Dhimbje koke kronike, diarre
  • Dhimbje në kocka dhe nyje
  • Nervozizëm, gjumë i kompromentuar dhe oreks
  • Rrathë të errët

Nëse gjeni dy nga simptomat e listuara, ju vuani absolutisht nga një infeksion parazitar.