Parashikimi i këmbimit të euros dhe dollarit për tri vitet e ardhshme

Ministria e Financave dhe Ekonomisë parashikon që kursi i këmbimit euro-lek nuk do ta kalojë nivelin e 110 lekëve për tri vitet e ardhshme. Parashikohet se një euro do të këmbehet mesatarisht me 109.5 lekë deri në fundin e vitit 2026.

“Nëse rrugës nuk do të kemi ndodhi të jashtëzakonshme, atëherë mund të themi se parashikimi i MFE është objektiv,” shprehet Dritan Vakaj, kryetar i Shoqatës së Agjencive të Këmbimit Valutor.

E teksa nuk pritet një forcim i euros, për Shoqatën e Agjencive të Këmbimit Valutor, e kundërta mund të ndodhë me monedhën kombëtare.

“Mbiçmimi i lekut mund të jetë edhe më i fortë nëse Banka e Shqipërisë do të vijojë me politikën e saj në drejtim të rritej së normës bazë të interesit.”

Ndërsa dollari amerikan pritet të këmbehet mesatarisht me 101.5 lekë për tri vitet e ardshme.