Paralajmërimi i mjekëve: Bëjeni zemrën gur dhe mos e përdorni celularin në tualet

Ekziston një vend, ku celulari është rreptësisht i ndaluar, tualeti ! Telefonat e zgjuar,duket sikur na kanë mprirë mendjen dhe ne nuk mund të bëjmë as disa minuta pa prezencën e tyre, madje jemi të predispozuar që t’i marrim me vete edhe në tualet.

Dr. Lisa Ackerly, specialiste higjiene, thotë  se në sipërfaqen e telefonit mund të ngjiten baktere si salmonella, ose baktere të tjera të ngjashme.

Shumë persona, lajnë duart pasi shkojnë në tualet, por shumë pak prej tyre lajnë dhe telefonin. Kjo bën që mikrobet të mbeten aty dhe të transferohen më pas në duar dhe nga duart në gojë, ose në pjesë të tjera./apel.media