Olsian Çela kërkon “ kokat “ e atyre që shkaktuan 51 të vdekur

Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela i ka  kërkuar Prokurorisë së Tiranës, që të dalë me emra konkretë. Kjo  sa i përket personave, të cilët kanë shkelur rregullat në ndërtesat e shembura nga tërmeti i 26 Nëntorit.

Ndër të tjera Çela u ka ofruar mbështetje drejtuesve dhe prokurorëve të Tiranës  lidhur  me procedimet ndaj autorëve të veprave penale si dhe për t’i vënë  këta të fundit para përgjegjësisë.

Njoftimi i plotë:

“Në fokus  të veçante të takimit ishte mbështetja që Prokurori i Përgjithshëm  Z. Olsian Çela  i ofroi drejtuesve dhe prokurorëve të kësaj prokurorie  për procedimet që lidhen me dëmet e shkaktuara nga tërmeti i datës 26  Nëntor, përmes sigurimit të asistencës teknike dhe ekspertizës që do të ndihmojnë  në  hetimin e shpejtë dhe të plotë të rasteve. Ai inkurajoi prokurorët të kryejnë hetime gjithëpërfshirëse, për të individualizuar autorët e veprave penale dhe për t’i vënë ata para përgjegjësisë penale”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë së Përgjithshme.

Shumë ndërtesa u shembën në Durrës dhe Thumanë, duke shkaktuar 51 viktima, ndërkohë që ka dyshime se nuk janë respektuar kodet e ndërtimit apo nuk janë marrë masat e nevojshme pas dëmtimeve në strukturë të këtyre godinanve të shkaktuara pas tërmetit të 21 shtatorit.

Në takim është diskutuar edhe për: “probleme që lidhen me funksionimin e policisë gjyqësore, vleresimin e performancës së saj, organizimin e punes pas rritjes së numrit të prokurorëve në këtë prokurori, çështje që lidhen me zbatimin e ligjit për prokurorinë, pavarësinë dhe përgjegjshmërinë e prokurorëve, ndërtimin e një sistemi efikas të monitorimit të zbatimit të ligjit në këto aspekte, si dhe u trajtuan çështje që lidhen me zbatimin e ligjit, “Për parandalimin dhe goditjen e krimit të organizuar”./apel.media