OIC i bën thirrje komunitetit ndërkombëtar të ngrihet kundër të gjitha manifestimeve të gjuhës së urrejtjes

Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC) i bëri thirrje të hënën komunitetit ndërkombëtar të qëndrojë kundër gjuhës së urrejtjes dhe provokimeve kundër feve.

“OIC i bën thirrje komunitetit ndërkombëtar të shfaqë një vendosmëri kolektive për t’u përballur me të gjitha manifestimet e gjuhës së urrejtjes duke përfshirë ksenofobinë, intolerancën dhe nxitjen e dhunës në bazë të fesë ose besimit,” tha ambasadori i Pakistanit në OKB Munir Akram në emër të OIC gjatë adresimit të një konference të nivelit të lartë të OKB-së për luftën kundër gjuhës së urrejtjes.

Blloku mysliman shpreh shqetësim të madh për denigrimin e Profetit Muhamed nga zyrtarët e Partisë Bhartiya Janata në pushtet në Indi , shtoi ai.

Ambasadori përmendi gjithashtu forma të tjera të provokimeve anti-islame, duke përfshirë ribotimin e karikaturave abuzive nga revista franceze Charlie Hebdo dhe djegien e kopjeve të Kuranit gjatë demonstratave anti-myslimane në Suedi .

Akram paralajmëroi se “nëse lihet i pakontrolluar, mund të gërryejë paqen dhe zhvillimin, pasi krijon kushtet për konflikte, tensione fetare dhe shkelje të të drejtave të njeriut në shkallë të gjerë dhe mund të jetë një pararendës për krimet e mizorive.”

Ai e përfundoi fjalimin e tij duke dënuar “praktikën e fyerjes së Islamit, Krishterimit, Judaizmit dhe çdo feje tjetër njësoj”, duke shtuar se blloku “qëndron kundër të gjitha akteve të urrejtjes dhe dhunës në bazë të fesë ose besimit”.

Organizimi i takimit nga OKB-ja për të shënuar Ditën e parë Ndërkombëtare për Kundër Gjuhën e Urrejtjes vjen në mes të zemërimit në botën myslimane për fyerjet nga një zëdhënës i partisë në pushtet të Indisë kundër Profetit Muhamed.