Oficer italian dënohet me 30 vjet burg për spiunazh për Rusinë

Një oficer i marinës italiane është dënuar me 30 vjet burg për shitjen e sekreteve Rusisë .

Një gjykatë ushtarake në Romë dënoi Walter Biot për spiunazh për Rusinë, duke përfshirë shitjen e dokumenteve top-sekret, sipas raporteve të mediave të enjten.

Prokurorët ushtarakë kishin kërkuar dënim të përjetshëm, sepse ai fotografoi 19 dokumente konfidenciale të NATO-s , përfshirë ato të shënuara “Tepër sekret”.

“Biot tregtonte dokumente sekrete dhe tregonte një shkallë të lartë pabesie dhe aftësie për krime”, thanë prokurorët, sipas agjencisë italiane të lajmeve, ANSA.

Biot, 56 vjeç, u arrestua në mars 2021 ndërsa po i jepte informacion stafit të ambasadës ruse në një park makinash në Romë.

Italia më vonë dëboi dy zyrtarë të ambasadës për incidentin.