Nokia dhe Samsung nënshkruajnë marrëveshje shumëvjeçare për patentat 5G

Nokia dhe Samsung kanë njoftuar rinovimin e marrëveshjes së ndërliçencës së patentave për teknologjitë 5G .

Sipas furnizuesit finlandez, kjo sjell një marrëveshje që ka skaduar në fund të vitit 2022 deri më sot.

Marrëveshja e re, e cila do të zgjasë për disa vite, parashikon që pagesat e rentës minerare të Samsung të kthehen në 1 janar.

Nokia nuk ka zbuluar detaje rreth marrëveshjes së ndërliçencës. Ajo ka treguar vetëm se është në përputhje me supozimet e bëra në lidhje me perspektivat e saj në deklaratën e rezultateve të tremujorit të tretë 2022.

Jenni Lukander, presidente e Nokia Technologies, ka treguar se është arritur një marrëveshje “miqësore” me Samsung, e cila u ofron të dyja kompanive “lirinë për të inovuar”.

Nokia ka theksuar faktin se ka investuar më shumë se 130,000 milionë euro në R&D që nga viti 2000, të cilat kanë rezultuar në rreth 20,000 patenta, nga të cilat 4,500 janë thelbësore për 5G.

Në vitin 2021, Samsung i dha fund një mosmarrëveshjeje të gjatë ligjore me Ericsson duke arritur një marrëveshje licence për patentë që mbulonte teknologji të ndryshme celulare .