Njerëzit-ujq/ A kanë ekzistuar ndonjëherë dhe ku

“Kaninët e të gjitha llojeve janë disa nga paraardhësit totemikë më të përmendur dhe totemet fisnore si dhe personale të njerëzve që praktikojnë magji edhe sot. Për ata që praktikojnë magjinë skandinave (Seidr) ujku është një totem i fuqishëm dhe forcë shpirtërore, dhe pasuesit e Asatru edhe sot e përdorin këtë fuqi në punën e tyre.

Zotërimi magjik i kësaj fuqie për Vikingët dhe të tjerët i dha forcë të madhe, trimëri dhe egërsi, si dhe rezistencë ndaj dhimbjes dhe dëmtimit. Kjo ka të ngjarë se si u ngritën legjendat e ‘ujkut’. “

Historitë e njerëzve-ujq dhe procesi i tyre i transformimit kanë qenë me ne për mijëra vjet; zbulimi im është se rrënjët historike dhe mitike duket se lidhen drejtpërdrejt dhe me praktikat shamanike. Ujqërit njihen si qentë e parë që lidhen me njerëzit në agimin e kohës.

Njerëzit-ujq vazhdojnë të kapin imagjinatën, ashtu siç kanë ndodhur për mijëra vjet. Shkrimtarët e lashtë grekë diskutuan fenomenet dhe vunë në dukje disa mënyra se si dikush mund të shndërrohej në një Bishë. Histori të ngjashme mund të gjenden në të gjithë botën, shpesh duke marrë atributet dhe aspektet e kafshëve totemike të atyre kulturave.

Ekzistojnë histori europiane dhe ruse të ujqërve, ashtu siç janë ato greke dhe romake. Në Kinë ka pasur-tigra, në Japoni, ishin-dhelpra dhe arinj, në Kongo ka-çakallë. Shumë njerëz në shumë vende janë shndërruar magjikisht në lloje të ndryshme kafshësh për shekuj me radhë.

Duket se këtu ka dy fije të ndërthurura, Mitike dhe Magjike./ Marrë nga: Gjithçka rreth ndriçimit shpirtëror.