“Një nga vendimet më të rëndësishme për Ukrainën në 30 vite”, Zelensky përshëndet vendimin e BE-së për t’i dhënë statusin e kandidaturës për Ukrainën

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky përshëndeti të enjten masën e Bashkimit Evropian për të pranuar kombin e tij si kandidat për anëtarësim, duke e quajtur atë “një moment unik dhe historik” në marrëdhëniet me bllokun 27-vendesh.

“Një nga vendimet më të rëndësishme për Ukrainën për të gjitha 30 vitet e pavarësisë së shtetit tonë. Megjithatë, ky vendim nuk është vetëm për Ukrainën. Ky është hapi më i madh drejt forcimit të Evropës që mund të bëhet pikërisht tani, në kohën tonë, dhe pikërisht në kontekstin e luftës ruse, e cila po teston aftësinë tonë për të ruajtur lirinë dhe unitetin.

Faleminderit samitit të të gjithë liderëve evropianë. Faleminderit heronjve tanë – të gjithëve dhe të gjithëve që mbrojnë pavarësinë e Ukrainës dhe lirinë e Evropës me armë në dorë.
Faleminderit! Faleminderit që bëtë të mundur historinë e re të Evropës – edhe më e fortë, edhe më e lirë.
Lavdi Ukrainës!” shkruan Zelensky në Telegram.